2008. október 27.

medve-falak

Az észak-német kalandtúra dokumentumaiból több tematikus egységet is képezhetnék - ez viszont az útibeszámoló készítés legegyszerűbb formája, úgyhogy a végletekig nem fogom kihasználni. A medvés témát azért megugrom, és tervezem még a "szépen kidolgozott férfitestek grafikus ábrázolása" témakör körülugrálását is - amihez lesz egy kis ízelítő.
Hagen pólós barátunkat Hamburg-Neustadt egy eldugott szegletében találtam, és ugyan gondolkodtam egy darabig, hogy akkor most kutya-e vagy medve, de végül az utóbbinál maradtam - ne kérdezd miért (ez olvasható egyébként a kis jövevény pólóján is: Frag nicht, warum...). De szeretném felhívni a figyelmet a fülek állására, meg a két lábas, két kezes testfelépítésre! Egy kicsit messzebb, Kiel kikötőjében álldogál ez a ki tudja miért ily szomorú alternatív barna medve - talán nincs túl kreatív kedve? A beton "valami", melyen épp kiéli művészi hajlamát, egy hajó üzemanyagtöltő állomás megállópontja. Lehet, hogy a hajókat akarja befújni, de az meg tilos.
Végül a "szépen kidolgozott férfitestek grafikus ábrázolása" halmazzal közös metszetben látható ez a kis "rajongás tárgya" műfajmegnevezésű jövevény, aki ott deréktájban messze vezet jófelépítésű barátjával szemben. A medvék már csak ilyenek! És ez itt újracsak Hamburg-Neustadt.
Ajánlom: különös tekintettel Írisznek!

2 megjegyzés:

irisz írta...

köszönöm! egyik csodálatosabb, mint a másik, de az utolsó képen érvényesül legjobban a medve az ellenséges gazdájával való kontrasztban!

látom nem volt hiábavaló ez a hosszú kirándulás! :))

Frazon Zsófi írta...

szerintem nem ellenséges, inkább csak tanácstalan:)

ezt az utolsót azért is szeretem különösen, mert ragasztás!