2009. április 14.

nagyvárosi libás mese

Történt egyszer (épp ma), hogy két modern felfogású kíváncsi liba a fővárosba utazott. Jól indult a reggel: napsütés, meg minden. El is indultak a nagy fényes folyó mellett gyalogosan. De mire a Kossuth térre értek, hát bizony elfáradtak. Gondolkodtak, hogy mehetnének tovább. (A népmesékben ilyenkor szokott három felé ágazni az út, meg csodálatos segítő érkezni…)
Egyszercsak ott találták magukat egy villámosmegállóban. S miután a kerékpárról nem ért le a lábuk (ezt már otthon, falun tesztelték), a nagyvárosi tömegközlekedés mellett döntöttek (mert korszerű libák voltak). Vettek hamarjában két BKV jegyet, és mint jó falusi libák elindultak a kerítés mellett, hogy megkeressék a villamost. A megállóban szép rendesen várakoztak. Egyre, másra. De nem történt semmi: se zakatolás, se pöfékelés. Nyújtogatták a nyakukat. Jó helyen állnak-e? Nézegettek szerte szét.
Majd gondoltak egy bátrat, és a Jászai Mari tér felé vették gyalogosan útjukat. Kicsit korholták egymást (mint két nagypapa), hogy nem kellett volna ez a drága villamosjegy, ha amúgy sem jön a járgány. (Szerintem is jobban jártak volna, ha bejönnek diákkedvezménnyel a Néprajzi Múzeumba.) Így totyogtak tovább, míg el nem tűntek a kerítés mellett magasodó fák között. Remélem, a kora esti vihar előtt szerencsésen hazaértek!

10 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szerencsétlenek hogy kerültek oda? És mi lesz velük???

irisz írta...

Szerintem Ludas Matyi is eljutott odáig, hogy érdemes egy picit tűntetni a kossuth téren, aztán annyira belejött h. a haverjait elhagyta... nem szép tőle!

irisz írta...

uupsz, most jutott el a hír hozzám, h. tényleg volt tűntetés és tényleg onnan szabadult a két kóbor baromfi...

Frazon Zsófi írta...

igen, és ez az én kritikus ironikus olvasatom az ablakból átélt tegnapi eseményekről!
egyébként az egész csapat liba elszabadult, és tűzoltók kergették őket a kossuth téren. és vannak emberek, akik ezt viccesnek gondolták! hát ez a mi szépen azsúrozott kis hazánk, az ő polgáraival...

Kriszta írta...

Hát, nagy az isten állatkertje. Szokták ugye mondani.

Remélem, a libák ép bőrrel megúszták :(

Koronczi Endre írta...

...meg azt is szokták mondani, hogy csak nézőpont kérdése, hogy a rács (mondjuk az állatkert rácsának) melyik oldalán állunk.
Lehet, hogy a libák hozták tüntetni a sávosokat?

Frazon Zsófi írta...

ühüm, aztán mostanra önkéntesen bevonultak az illatos úti állatmenhelyre, ahová, ha nem mennek értük, akkor levágják őket. én szívesen elcserélném őket másokra... (de csitt)

Koronczi Endre írta...

...de hát ha értük mennek, akkor is levágják őket. :-(

Frazon Zsófi írta...

akkor nem, de eddig nem ment senki. ez nem az a Lúdas Matyi történet, ami heppiend felé tart...
az állatvédők tiltakoznak, rendesen. meglátjuk! még az is lehet, hogy: háromszor veri ezt kenden...
én a libákkal vagyok!

Kriszta írta...

:(( Én is a libáknak drukkolok, de nagyon!
Ilyen értelmetlen végük legyen???